αναγκάστnκε-να-μεταφέρεi-μόνος-το-παiδί-124922

Αναγκάστnκε να μεταφέρεı μόνος το παıδί του στο νοσοκομεiο – Έλnγε η βάρδıα

Ανάγνωση: 2'

Πατέρας αναγκάστηκε να μεταφέρει μόνος του την 7χρονη κόρη του στο νοσοκομείο στα Ιωάννινα, επειδή έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ, όπως καταγγέλλει.

Σημειώνεται ότι η 7χρονη νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πριν από δύο ημέρες παρουσίασε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία. Επομένως, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

«Το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή»

Σύμφωνα με την καταγγελία τουπατέρα, η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων στις 02:00 τα ξημερώματα, προκειμένου να συνδράμει στη διακομιδή του κοριτσιού στο νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο, μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η διακομιδή γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

«Κάλεσε ενδονοσοκομειακά η παιδίατρος στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Η παιδίατρος ρώτησε με ποιο δικαίωμα αρνούνται τη διακομιδή ενός ασθενούς. Της συνέστησε να καλέσει το 166 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και έτσι να αναγκαστούν να κάνουν τη διακομιδή, γιατί τελειώνει η βάρδια τους στις 08:00 το πρωί», είπε ο πατέρας της 7χρονης.

Η απάντηση του ΕΚΑΒ

Μάλιστα, ο πατέρας ανέφερε ότι το ΕΚΑΒ τον ενημέρωσε γύρω στις 03:30 πως ο χρόνος θα αρκούσε οριακά προκειμένου να φτάσουν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», δεδομένου ότι έληγε η εφημερία του νοσοκομείου.

«Έφυγα στις 04:20 από Γιάννενα και 07:30 ήμουν στο “Αγία Σοφία”», είπε ο πατέρας.

Το ΕΚΑΒ, πάντως, τόνισε ότι ουδέποτε αρνήθηκε τη διακομιδή του κοριτσιού, ενώ επεσήμανε ότι στις 08:00 έληγε η βάρδια εφημερίας στο νοσοκομείο Παίδων κι όχι η βάρδια του πληρώματος του ΕΚΑΒ.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ανείπωτη τραγωδία: Μητέρα πυροβόλησε το τρίχρονο αγοράκι της και μετά αυτοκτόνησε

“Λάκη είσαι δυνατός:” Στο νοσοκομείο ο Λάκης Λαζόπουλος

Φpίκη: Μητέρα πλńρωσε γıα να σκоτwσоυν το παıδί της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ