Το μπρόκολο είναι γνωστό για τις εξαιρετικές του ιδιότητες, αλλά συχνά παραγνωρίζονται τα φύλλα του, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποτελούν ένα αληθινό «κρυφό διαμάντι» για την υγεία.
Είτε τα καταναλώνετε ωμά, είτε τα μετατρέπετε σε σκόνη, είτε τα ενσωματώνετε σε καθημερινά γεύματα, τα φύλλα του μπρόκολου μπορούν να αναβαθμίσουν τη διατροφή σας και να προσφέρουν πληθώρα οφελών για το σώμα σας.
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cancer Prevention Research ανέδειξε τα εντυπωσιακά οφέλη των φρέσκων βλαστών μπρόκολου. Σε αυτή τη μελέτη, άτομα που κατανάλωναν καθημερινά 70 γραμμάρια φρέσκων βλαστών μπρόκολου για ένα διάστημα οκτώ εβδομάδων παρουσίασαν σημαντική μείωση στους δείκτες μόλυνσης με το Helicobacter pylori και στους δείκτες γαστρικής φλεγμονής. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η τακτική κατανάλωση βλαστών μπρόκολου, πλούσιων σε αντιοξειδωτικά και ενεργά φυτοχημικά συστατικά όπως η σουλφοραφάνη, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του πεπτικού συστήματος και στη μείωση της γαστρικής φλεγμονής.
Τα φύλλα και τα βλαστάρια του μπρόκολου προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, ανόργανων στοιχείων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών που τα καθιστούν ένα από τα πιο πλήρη “superfoods” στη διατροφή μας. Ενσωματώνοντας τα στη διατροφή σας – είτε ως φρέσκα συστατικά, είτε ως σκόνη, είτε μέσω των βλαστών – θα δώσετε στον οργανισμό σας μια φυσική δόση ενέργειας και προστασίας, ενισχύοντας τόσο τη γενική υγεία όσο και την πρόληψη σοβαρών ασθενειών.
Σημείωση: Πριν προβείτε σε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας και βεβαιωθείτε ότι τα λαχανικά είναι καλά καθαρισμένα πριν την κατανάλωση.
Καλή υγεία και καλή απόλαυση στη μαγειρική σας!
©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
Πηγή: therapeftis.eu
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Αυτό που κανείς δεν σου είπε για τα μήλα – Μια φυσική ασπίδα
Τα οφέλη του αφεψήματος με γαρύφαλλο