Μπορεί τα μήλα οι περισσότεροι να τα θεωρούν αδιάφορα φρούτα, στην πραγματικότητα όμως είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην απώλεια βάρους.
Ξεφοuσκώνει η κoıλιά, πας τέσσερα κıλά κάτω
Η κατανάλωση ενός μήλου ημερησίως βοηθά στην καύση του λίπους στην κοιλιά, ενώ μπορεί να συμβάλει και στην απώλεια βάρους που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα τέσσερα κιλά ετησίως.
Το περιεχόμενο του φρούτου αυτού σε φυτικές ίνες δημιουργεί το αίσθημα της πλήρωσης κι έτσι η κατανάλωσή του πριν το γεύμα συμβάλλει στην κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων φαγητού, καθώς και στην αποφυγή άλλων ανθυγιεινών σνακ.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον διακεκριμένο διατροφολόγο Rob Hobson, τα μήλα είναι τρεις φορές πιο χορταστικά από μια μπάρα σοκολάτας, καθώς βέβαια και πολύ πιο υγιεινά.
«Τα μήλα περιέχουν 1,2 γραμμάρια διατροφικών φυτικών ινών ανά 100 γραμμάρια φρούτου, πράγμα που μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι και αποτρέπει το αίσθημα της πείνας, ειδικά όταν καταναλώνεται πριν το γεύμα», τονίζει ο κ. Hobson.

«Η πηκτίνη, η φυτική ίνα που βρίσκεται στα μήλα, βοηθά επίσης στη ρύθμιση των βακτηρίων στο έντερο (μικροβίωμα), η ποικιλία και ισορροπία των οποίων σχετίζεται με την αποτροπή της αύξησης του βάρους και της συσσώρευσης λίπους στο σώμα», προσθέτει χαρακτηριστικά ο ειδικός.
Η κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα για ένα χρόνο θεωρείται υποσχόμενο πλάνο και από την διαιτολόγο Lucy Dawson, η οποία ανέφερε πως «τρώγοντας ένα μήλο κάθε μέρα πριν το βραδινό γεύμα, ίσως είναι η λύση για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά».
Τέλος, σχετική μελέτη που διεξήχθη από τον Βρετανικό Οργανισμό Παραγωγών Μήλων και Αχλαδιών έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση ενός φρούτου πριν το βραδινό γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια του βάρους που οι περισσότεροι άνθρωποι έβαλαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Χοληστερόλη: Το κατακόκκινο φρούτο που «διαλύει» τα λίπη στις αρτηρίες – Δρα σε 60′
Είναι πεντανόστιμο, ζουμερό, με υπέροχο χρώμα και μοναδική μυρωδιά. Κι ενώ δε χρειαζόμασταν επιπλέον λόγους για να το προσθέσουμε στη διατροφή μας, Ιάπωνες επιστήμονες προσθέτουν έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα για την καρδιαγγειακή υγεία
Μπορεί ένα και μόνο φρούτο να περιορίσει δραστικά και γρήγορα τις εναποθέσεις λίπους στις αρτηρίες, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου; Ναι, απαντούν τώρα Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με τους οποίους ένα μπολ με φρέσκες φράουλες είναι ικανό να «διαλύσει» την υπερβολική συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες, προστατεύοντας από καρδιοπάθειες.
Τα νέα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο Journal of Nutritional Science.
Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ανά τον κόσμο παρουσιάζει υψηλή χοληστερόλη, μια καθόλου «αθώα» πάθηση, που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Ειδικότερα, η υψηλή χοληστερόλη και ειδικότερα η LDL «κακή» χοληστερόλη μεταφράζεται σε υψηλές εναποθέσεις λίπους στις αρτηρίες.
Οι λιπιδικές αυτές συγκεντρώσεις είναι πιθανό να μπλοκάρουν τις αρτηρίες, προκαλώντας στένωση και απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. Οι θρόμβοι που σχηματίζονται στη συνέχεια μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τους μελετητές από το Πανεπιστήμιο Setsunan στην Οσάκα της Ιαπωνίας, οι φράουλες, ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση λίπους προστατεύοντας έτσι από τον κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων.
Αφού διαπίστωσαν τα οφέλη της φράουλας στην καρδιαγγειακή υγεία, οι Ιάπωνες μελετητές θέλησαν να διερευνήσουν πόσο άμεσο αντίκτυπο έχουν αυτές οι ευεργετικές ιδιότητες του φρούτου στον ανθρώπινο οργανισμό.
Για το λόγο αυτό, εξέτασαν μια ομάδα εθελοντών, αποτελούμενων από 23 υγιείς, νεαρές γυναίκες. Οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα χορηγήθηκε ένας πουρές φράουλας 500 γραμμαρίων, ενώ στην άλλη ένα σακχαρούχο ρόφημα.
Μισή ώρα αφότου οι συμμετέχουσες κατανάλωσαν το προϊόν που τους δόθηκε, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα αίματος. Η ίδια διαδικασία κατανάλωσης και αιμοληψιών επαναλαμβανόταν κάθε 30 λεπτά για 4 ακόμη ώρες.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποκάλυψαν ότι η ομάδα που είχε καταναλώσει τον πουρέ φράουλας παρουσίαζε σημαντικά μικρότερες συγκεντρώσεις λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας ή «κακής» LDL χοληστερόλης, συγκριτικά με εκείνη που κατανάλωσε το σαχκαρούχο ρόφημα.
Μάλιστα, η επίδραση αυτή κατέστη εμφανής ήδη μία ώρα μετά την κατανάλωση της φράουλας για πρώτη φορά, ενώ διήρκεσε για τουλάχιστον 4 ώρες μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής.
Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η ερευνητική ομάδα δήλωσε: «Οι φράουλες αποτελούν μια σημαντική πηγή θρεπτικών ενώσεων και οι μελέτες δείχνουν ότι η υψηλή κατανάλωση τέτοιων φρούτων σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων».
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε
ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΏΡΑ Ισχυρός σεισμός τώρα 5,5 ΡΊΧΤΕΡ
Χώρισε πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια μετά από 15 χρόνια γάμου








